PLUK RESULTAAT EINDE DAG:
..... kratjes van plm. 24 kilo ieder.
In de nacht wakkerde de wind flink aan en sloeg de regen gierend tegen het raam. Het leek een soort Olie B. Bommel en de zwarte bergen verhaal. Omdat iedereen toch wilde uitslapen, maakte het ook niet zo veel uit dat vanaf de vroege ochtend de elektriciteit bleef wegvallen, een teken dat het toch wel slecht weer was in de omgeving. Met een lekker ontbijtje begonnen we aan een heerlijk rustdag binnen. Iedere dag vers brood gebakken door Joep |
Voor de lunch krijgen we een heerlijke soep. Soep is comfort food #1. Laat het maar waaien en stormen, wij slobberen een hartige warme Brodo di Pollo met zelfgebakken brood van Joep.
De drie hoofdbestanddelen zijn zonder twijfel: tomaten, Pecorino kaas en varkens wang. Om deze uit het plaatsje
Amatrice (Lazio) afkomstige spaghetti de nodige "plukkers oempf" te geven die wij iedere dag echt wel nodig hebben, voegt Jan Pieter een pepertje voor de specifieke smaak toe.
Zet water op met zout. Altijd veel water gebruiken, dan plakt de pasta niet aan elkaar.
Bak de spekjes uit in een heel klein beetje olijfolie tot ze haast knapperig zijn. Gooi er de in kleine stukjes gesneden knoflook en de in stukjes gesneden pepertjes bij. Als de knoflook begint te kleuren doe je de tomaten erbij en laat je dit 20 minuten sudderen
Als de saus te droog wordt, doe je er wat kookvocht van de pasta bij (dan bindt het ook meteen). Giet het spekvet niet af.
Als de spaghetti klaar is, gooi je de saus erover, plus een handje geraspte Parmezaanse kaas. Roer alles door elkaar en serveer met Parmezaanse kaas en hete olie. Die maak je door rode gedroogde pepertjes te kneuzen en ze een paar dagen te laten trekken op olijfolie van gewone kwaliteit. Deze hete olie kun je ook gebruiken in andere pasta gerechten.
Recept
SPAGHETTI AMATRICIANA
Een pittige pasta uit Amatricië, Lazio. Gebruik het liefste Parmigiano
kaas in plaats van Romeinse Pecorino, die is milder en tast de smaak het gerecht niet aan. Eigenlijk hoort hij zonder knoflook gemaakt te worden.
VOOR 4 PERSONEN
200 gram spekblokjes, liefst gezouten varkenswang
400 gram tomaat blokjes uit blik, of 4 ontpelde verse tomaten
3 tenen knoflook
2 kleine gedroogde pepertjes
1 pak spaghetti nr. 3
VOOR DE HETE OLIE
20 gedroogde pepertjes
1 fles olijfolie, gewone kwaliteit
Bak de spekjes uit in een heel klein beetje olijfolie tot ze haast knapperig zijn. Gooi er de in kleine stukjes gesneden knoflook en de in stukjes gesneden pepertjes bij. Als de knoflook begint te kleuren doe je de tomaten erbij en laat je dit 20 minuten sudderen
Als de saus te droog wordt, doe je er wat kookvocht van de pasta bij (dan bindt het ook meteen). Giet het spekvet niet af.
Als de spaghetti klaar is, gooi je de saus erover, plus een handje geraspte Parmezaanse kaas. Roer alles door elkaar en serveer met Parmezaanse kaas en hete olie. Die maak je door rode gedroogde pepertjes te kneuzen en ze een paar dagen te laten trekken op olijfolie van gewone kwaliteit. Deze hete olie kun je ook gebruiken in andere pasta gerechten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dank je voor je reactie. We kijken er zo snel mogelijk naar.