PLUK RESULTAAT EINDE DAG:
50,5 kratjes van plm. 24 kilo ieder.
COMPETITIE
Hint van de dag:
Gister namiddag hadden we 42 kratten geplukt.
Vandaag plukken we een bomvolle olijfgaard.
Zaterdagavond wordt het definitieve resultaat
gepubliceerd en daarmee de winnaar/winnares.
Koffie
Na een lekkere sterke koffie haast iedereen zich, ongeduldig om de laatste kilo's te verzamelen, weer naar de auto en rijden we samen met de honden Siena en Blas in de achterbak weg. Als een kadootje voor de gedane moeite van de laatste week, is de lucht strakblauw en de zon brandend warm.
Recept
SPAGHETTI al PESTO GENOVESE
Het recept van Jan Pieter
De toevoeging van aardappel en sperziebonen geeft het een tradioneel Genovees tintje.
VOOR 4 PERSONEN
2 bosjes basilicum
1 handje pijnboompitten
1 knoflookteen
1 hand versgeraspte Parmigiano en extra voor op tafel
zout
olijfolie
1 hand sperziebonen
1 aardappel
Schil de aardappel en snij deze in kleine stukjes.Maak de sperziebonen schoon.
Doe de overige ingrediënten in de keukenmachine.
Meng er langzaam de olie door tot zich een pesto vormt.Kook de spaghetti samen met de aardappels en sperziebonen gaar (let op dat de aardappelstukjes op hetzelfde moment gaar zijn als de spaghetti).
Verdun de pesto met wat spaghettiwater, giet de spaghetti af, en roer er de pesto door.
Strooi er royaal fijngemalen peper over en naar keuze aan tafel parmigiano
hier komt het recept van
SCALOPINA MILANESE
Het recept van Jan Pieter
INGREDIËNTEN
BEREIDING
BEREIDING
hier komt het recept van
TORTA di SPINACCI
Het recept van Jan Pieter
INGREDIËNTEN
BEREIDING
BEREIDING
Recept
SEMIFREDDO con TORRONE
Het recept van Joep
Heerlijk met Italiaanse nougat (Torrone). Ook lekker, maar niet Italiaans, is semifreddo met Toblerone.
VOOR 4 PERSONEN
150 gram Torrone of 150 gram Toblerone
1/2 vanillestokje
30 gram suiker
2 eieren
2,5 dl slagroom
1 mespuntje zout
Maal de Torrone in een keukenmachine tot grof gruis. (om zachte nougat goed te kunnen malen deze eerst een tijdje in de ijskast of vriezer leggen)
In kom eiwitten met mespunt zout opkloppen.
In andere kom slagroom kloppen (niet te stijf).
Vanillestokje uitschrapen en schraapsel met suiker en eidooiers kloppen tot je een bleekgeel mengsel hebt.
Mix voorzichtig de Torrone door het eigeelmengsel.
Torronemengsel voorzichtig door slagroom spatelen en daarna heel luchtig het eiwit erdoor spatelen.
Doe dit in een bakje met deksel (neem een of twee rechthoekige bakjes; de semifreddo moet in mooie plakken worden gesneden) en zet het minimaal een halve dag in de vriezer.
Circa een kwartier voor opdienen uit de vriezer halen en iets laten ontdooien; storten op een platte schaal en voorzichtig plakken snijden.
Eventueel opdienen met wat druppels lekkere honing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dank je voor je reactie. We kijken er zo snel mogelijk naar.