PLUK RESULTAAT EINDE DAG:
42 kratjes van plm. 24 kilo ieder.
"Yo, yo, yo, olijfjes, here I come"
Aan de ontbijttafel maakt Eveline ons attent op het weerbeicht voor die dag. En eerlijk is eerlijk, wij lachen er een beetje leedvermakelijk om:
We snellen ons naar de weide van Goddi, waar Jan een laatste hoge boom voor zijn rekening neemt en wij ons verplaatsen naar de hoger, op een schuine helling gelegen boomgaard. De uitdaging van de week, schuin staande olijvenbomen plukken. Hanny en Eveline willen mij meenemen naar Volterra (er bestaat nog meer moois dan olijven) en Joep vindt dat wij eigenlijk pas mogen gaan als we het dagquotem van .....kg halen (i.v.m Eveline's jaarlijkse prijsvraag van "hoeveel kilo olijven plukken we dit jaar" vermeld ik dit hier niet)
Al snel hebben we in de gaten dat dit ons toch wel moet gaan lukken en nog voor de lunch staan de mandjes gelukzalig naast elkaar te glimmen in de hete zon. Het is voor het eerst in mijn leven, dat ik verzucht: "goh, wat is dat lekker, zo in de schaduw". Het is werkelijk een zomers warme dag.
Voor de lunch, die we "weer" buiten op het terras gebruiken, serveert Jan Pieter een te lekkere pasta, waar we met z'n allen als jonge honden op aanvallen. In de namiddag plukken we nog een uurtje olijven en laten Joep en Jan achter om zelf te vertrekken richting Volterra.
We slingeren over de Toscaanse heuvels met een geel, olijfgroen en lichtblauw kleurpallet. Mijn handen jeuken om even te stoppen en dit te schilderen.
Volterra |
Deze heerlijke pasta maak je eigenlijk met de beroemde Toscaanse worstjes. Uiteraard kun je di zelf maken zoals de Salsicce Barese of de Venkel worstjes (zie mijn worst blog) maar je kunt ook goed een ander lekker worstjes van de slager gebruiken.
Recept
Pasta Norciana
Oorspronkelijk met de beroemde Toscaanse worstjes en dan vooral die je zelf gemaakt hebt!
En pond verse worst
1 wortel, fijngehakt
1 teentje knoflook
olijfolie
peper
1 lepel bechamel
Parmezaanse kaas
Gorganzola
Pasta naar keuze Penne of Rigatoni werk het beste
Truffle schaafsel als je het een twist wilt geven.
Zet de pasta op en kook deze beet gaar. Ondertussen:
Giet een beetje olijfolie in een steel pan en fruit het knoflookteentje goed bruin. Voeg de gehakte wortel toe en bak op matig vuur gedurende een minuut of twee. Voeg het worst vlees toe met de gemalen peper. Bak alles mooi bruin en rul het een beetje op.
Voeg nu de Bechamel en Parmezaanse kaas toe. Op het laatste de Gorgonzola.
Schep de pasta er bij en dien direct op.
PLUK RESULTAAT EINDE DAG:
42 kratjes van plm. 24 kilo ieder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dank je voor je reactie. We kijken er zo snel mogelijk naar.