Ik had het vanochtend vroeg kunnen weten: dikke regendruppels tegen het raam. We nuttigden het ontbijt binnen.
Om kort te gaan, we oogsten vandaag 4 kratten met waterbommen. Grote glanzende rits-olijven, met aan elk een dikke waterdruppel. Na een uur plukken had ik oma handjes vol rimpels en was ik tot op het bot verkleumd. Maar ja, dan moet je ook niet in je T-shirt gaan plukken, terwijl iedereen een lekker fleece of windjack aan had.
Olijven groot en klein |
Bij de lunch kregen we bezoek van Loes, een oude bekende van Joep en Jan Pieter. Ze bracht een gigantische schaal Cantharellen mee.
Loes kwam langs met Cantharellen, wij oogsten meer dan 5Kg. Mirto bessen en Jan Pieter maakte ze klaar voor de likeur. |
Mijn moeders Comfortfood # 1 was een boterham met ragout. (Nr. 2 was de gebakken kaasboterham, maar daarover een andere keer). Toen we gisteravond bij het diner als een soort Primi piatti (voorgerecht) geroosterde brood met Cantharellen ragout kregen en de regen buiten tegen de ramen tikte, was het net als vroeger: met fijne mensen a tavola. Dat was het trouwens de hele week al, a tavola of tra gli alberi (in de bomen)
PAPRIKAS MET BALSAMICO & OLIJFOLIE
1 à 2 rode paprika's
1 teen knoflook
tijm (is niet noodzakelijk)
Balsamicoazijn
goede olijfolie
zout en peper
1 teen knoflook
tijm (is niet noodzakelijk)
Balsamicoazijn
goede olijfolie
zout en peper
Leg de paprika's op een
ovenplaat in een voorverwarmde oven (180°).
Draai ze na 20 minuten om en
laat ze nog eens 20 minuten liggen. Ze mogen zwart worden.
Doe ze in een pan met
afgesloten deksel en laat ze afkoelen.
Haal de velletjes eraf, haal
de pitjes weg en maak er mooie plakjes van (snij rafelranden en lelijke stukjes
weg). Leg de plakjes op een plat schaaltje en doe er de in dunne plakjes
gesneden knoflook over, gevolgd door tijm, zout en peper. Besprenkel het
gerecht met een beetje balsamicoazijn en olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dank je voor je reactie. We kijken er zo snel mogelijk naar.